blueroom.web: promotion: djs: koksi

news:

KOKSI

Eden redkih progresivnih slovenskih didžejev, didžej Koksi, je za gramofone prvič stopil leta '99. Do takrat se je aktivno ukvarjal z drugačnimi zvrstmi glasbe in sicer od leta '94, ko je zajadral v rock vode in ustanovil rock skupino, v kateri je imel vlogo izkušenega bobnarja in vodje skupine. Po spoznanju elektronske glasbe in same razvijajoče se scene , je bobne zamenjal za gramofone in pričel glasbeno kariero na drugačen način, kar je zanj pomenilo popolnoma uspešen glasbeni preobrat. Sprva kot preblisk z minimalističnim technom, do kasnejšega odkritja nežnejših ritmov el. glasbe. Njegov današnji glasbeni stil temelji na odličnih progresivnih zvokih s primesjo drugih glasbenih zvrsti, od deep housea, trancea, tech-housea itd., čemur dajejo poudarek tudi svetovno znani progresivni didžeji, kot so Seb Fontaine, Sasha, Dave Seamen .. Pri izbiri plošč se Koksi osredotoča predvsem na izide založb Pich Black, Bedrock, Silver Planet, Code Blue, Junior, Hope Record, Skint, Fluential, Subliminal, Darkness, Whoop! Records ter na glasbene stile, kakršni trenutno prevladujejo pri Scumfrogu, Timu Massu, Peteu Hellerju, Laurentu Wolfu, Richardu F, X-Press2 itd. Koksijevi progresivni seti krožijo med houseom in tranceom, središče pa zavzema progresiva z občasnimi vokali ter s prizvoki angleškega, nemškega in francoskega območja. Do sedaj je nastopal v različnih slovenskih klubih, kot so Simfonija, Sub Sub, Belleuve, Juke Box, in Casablanca; kot tudi njegovi nastopi v izolski Ambasadi Gavioli, ob svetovno znanima progresivcoma Steveu Lawlerju in Nicku Warrenu. Med letoma 2002 in 2004 je bil rezident ljubljanskega K4, kjer je dotedanje izkušnje dograjeval z odzivi publike na domačih tleh, vmes pa se loteva različnih projektov, med katerimi je bila tudi ustanovitev društva za promocijo takšnih zvrsti glasbe Sound Option. Skupaj s prijatelji, člani te organizacije, so ponujali mladim v posluh alternativne smeri glasbe na unikatnih prireditvah v Media Parku v Ljubljani, kjer je vse skupaj potekalo seveda, pod okriljem njihove organizacije.

Leto 2005 bo za Koksija v znamenju glasbenih in študijskih obveznosti na visoki šoli za multimedijo SAE, ki je zadolžena za profesionalno usposabljanje radovednih amaterskih avdio inženirjev. Glede na to, lahko v daljni prihodnosti pričakujemo tudi produkcijsko plat Koksijeve glasbene kariere.

Download:
Koksi - Promo ( NEW )